Επιχειρηματικότητα και Νέοι – 2&3 Οκτωβρίου 2014

ergani_logoTo Κέντρο Εργάνη διοργανώνει την επόμενη Πέμπτη και Παρασκευή, 2 & 3 Οκτωβρίου, δύο εκδηλώσεις με στόχο την κινητοποίηση των νέων σχετικά με την επιχειρηματικότητα. Τίτλος των εκδηλώσεων είναι το ερώτημα ‘to biz or not to biz’ και σε αυτό θα προσπαθήσουμε να βρούμε απαντήσεις.

 Την Πέμπτη το πρωί, από τις 10 έως τις 2 θα διοργανωθεί η πρώτη φάση ενός διαγωνισμού επιχειρηματικής ιδέας για νέους/ες, τόσο σε ηλικία  όσο και σε διάθεση και μεράκι. Σε συνεργασία με το ΑΤΕΙΘ και με την υποστήριξη του Innovation Farm, θα οργανώσουμε ομάδες που θα διαγωνιστούν με κριτές εμπειρογνώμονες και επιχειρηματίες. Από τη φάση αυτή θα επιλεγούν 6-8 ομάδες που θα προχωρήσουν σε ένα boot camp στις αρχές Νοεμβρίου, όπου με την υποστήριξη συμβούλων, coaches και μεντόρων θα βελτιώσουν τις προτάσεις τους. Η ψηφοφορία πάλι θα γίνει από ένα κοινό επιχειρηματιών, κοινωνικών επιχειρηματιών και συμβούλων. Η νικήτρια πρόταση εκτός από ένα συμβολικό χρηματικό ποσό θα διεκδικήσει υποστήριξη για την υλοποίησή της μέσα από συμβουλευτική και χρηματοδότηση από όλα τα εργαλεία, εθνικά ή ευρωπαϊκά, ιδιωτικά ή δημόσια.

 Το απόγευμα της Πέμπτης παρουσιάζουμε το θέμα των εξαγωγών και της εξωστρέφειας μέσα από εμπειρογνώμονες και επιχειρηματίες. Επι-μένοντας Διεθνώς η εκδήλωση  σε συνεργασία με το ΤΟΓΜΕ που αφορά την γυναικεία επιχειρηματικότητα.

Την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου θα υλοποιηθούν 3 εργαστήρια

– Το πρώτο σε συνεργασία με το Δίκτυο ΚΟΙΝΣΕΠ της Κεντρικής Μακεδονίας και το Παρατηρητήριο της Κοινωνίας των Πολιτών Κεντρικής Μακεδονίας θα ασχοληθεί με την Κοινωνική Οικονομία και την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα (διάρκεια 10πμ – 12 μμ).

– Το δεύτερο στο πλαίσιο της Α.Σ. Σύντοπος θα μας εκπαιδεύσει στις ομάδες αυτό- οργάνωσης με στόχο την επιτυχία (Success Teams) στην επιχειρηματικότητα (διάρκεια  12 μμ – 2 μμ, σημ. θα διεξαχθεί στα αγγλικά). Το εργαστήριο θα κλείσει με μια βιωματική άσκηση παιγνίδι από την Arts in HRM.

– Το τρίτο εργαστήριο θα αναζητήσει μια ευκαιρία για την πόλη μας, μέσα από προτάσεις και καλές πρακτικές. Θα διερευνήσει τη δημιουργική επιχειρηματικότητα και τη σύνδεση της τέχνης και της δημιουργίας με την επιχειρηματικότητα. Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί με τη συνεργασία του Creativity Platform ενώ θα τελειώσει με μια παράσταση έκπληξη (διάρκεια 4 μμ – 6μμ).

Οι δύο εκδηλώσεις εντάσσονται στο επίσημο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας Θεσσαλονίκη 2014.

Για όποιον/α ενδιαφέρεται μπορεί να ζητήσει πληροφορίες στο ergani@ergani.gr ή στο 2310 621166.

European Youth Capital 2014.

Tagged with: , , , , , , , , ,