Η Μάσκα της Ντροπής – Εργαστήριο Δραματοθεραπείας και Προσωπικής Ανάπτυξης

Mask of Shame

Η μάσκα σηματοδοτεί την ανάγκη μας για ένα άλλο πρόσωπο. Για το πρόσωπο που επιθυμούμε να είμαστε, απαλλαγμένο από συναισθήματα και ιδιότητες που μας δυσκολεύουν, μας εκθέτουν και μας φοβίζουν. Είναι η βαθιά μας επιθυμία ή μια προσπάθεια να απαλλαγούμε από κάτι που μας βαραίνει. Η απόσταση από την πραγματικότητα είναι ταυτόχρονα και η προστασία από την ύπαρξη μας, από την αλήθεια μας, από καταστάσεις και συμπεριφορές που μας δημιουργούν ενοχές ή που μας κάνουν να ντρεπόμαστε.
Η μάσκα είναι αυτή που πολλές φορές φανερώνει κρύβοντας. Είναι στην κρίση μας εάν θα φανερώσουμε ή θα κρύψουμε την ντροπή μας κάνοντας απλά μια κίνηση με τη μάσκα που εμείς έχουμε κατασκευάσει. Σε αυτό το εργαστήρι θα δουλέψουμε με τη μάσκα της ντροπής, ένα συναίσθημα που αγγίζει τον πυρήνα της ύπαρξης μας καθώς αφορά σε στοιχεία του εαυτού μας που δεν είναι αποδεκτά από εμάς τους ίδιους καθιστώντας μας μασκοφόρους πολλές φορές εν αγνοία μας…
Στο εργαστήριο αυτό με συντονιστές την Αφροδίτη Φουτρή και τον Ναούμ Λιώτα που θα πραγματοποιηθεί στις 25 και 26 Απριλίου 2015, θα χρησιμοποιήσουμε τεχνικές και μεθόδους της δραματοθεραπείας, της πρακτικής Gestalt, της βιωματικής μάθησης, της εικαστικής θεραπείας και άλλα εργαλεία προκειμένου να προσεγγίσουμε το θέμα του εργαστηρίου με έναν ολιστικό τρόπο. Είναι καλό να έρθετε με άνετα και πρόχειρα ρούχα καθώς θα δουλέψουμε με κίνηση και με ακρυλικά χρώματα για την κατασκευή μάσκας. Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Ημερομηνία: Σάββατο 25 και Κυριακή 26 Απριλίου 2015
Ώρες: Σάββατο 17.00-21.00 και Κυριακή 10.00-14.00
Χώρος: ΡΟΕΣ, Γ. Δροσίνη 12,
Περιοχή Αγ. Παντελεήμονα, πίσω από το Στρατόπεδο Νταλίπη, Καλαμαριά

Για περισσότερες πληροφορίες. το κόστος συμμετοχής και δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε με τους συντονιστές της ομάδας:
Αφροδίτη Φουτρή, Δραματοθεραπεύτρια, Κοινωνιολόγος
afroditifoutri@dramatherapist.gr, afroditifoutri@yahoo.gr, τηλ.: 697 38 26 821

Ναούμ Λιώτας, Οργανωσιακός Σύμβουλος Gestalt, Επιμορφωτής, Coach, MBA
Εκπαιδευόμενος στην Εικαστική Θεραπεία
info@artsinhrm.com, nliotas@gmail.com, τηλ.: 6973029935, 2310904419

Tagged with: , , , , ,