Βιωματικό Σεμινάριο στη Θεσσαλονίκη και Ενδιαφέροντα Άρθρα – Τεύχος 12ο

Arts in HRM – Ενημέρωση
Μάρτιος 2013 – 12ο Τεύχος
w7aj_ArtsinHRMD14aR04aP01ZLtextgraphicsmdm
ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ
Βιωματικό Σεμινάριο Προσωπικής Ανάπτυξης και Δραματοθεραπείας – “Όσα οι άνθρωποι διαλέγουν να ξεχνούν” (Κυριακή 7 Απριλίου 2013)
Άρθρο από το επαγγελματικό blog “Τι υπηρετώ;”
Βίντεο από το youtube για την μη-βίαιη επικοινωνία
ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΤΕΥΧΟΣ
Μείνετε συντονισμένοι για επιπλέον πληροφορίες σχετικά με σεμινάρια, βιωματικά εργαστήρια και ευρωπαϊκά
προγράμματα που σας αφορούν
ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ ΔΙΚΤΥΑΚΟ ΜΑΣ ΤΟΠΟ
 
 
Βιωματικό Σεμινάριο Προσωπικής Ανάπτυξης και Δραματοθεραπείας
Όσα οι Άνθρωποι Διαλέγουν να Ξεχνούν
w7aj_window
«Η ανθρώπινη μνήμη επιλέγει να θυμάται και αποφασίζει να λησμονά»
 
«Η ανθρώπινη μνήμη έχει την τάση να μειώνει τη σημασία των δυσάρεστων γεγονότων και να βοηθά τα ευχάριστα να υπερισχύσουν»
 
«Οι άνθρωποι εκπαιδεύουν το μυαλό τους να ξεχνά τις δυσάρεστες στιγμές»
Όλο και περισσότερες έρευνες πραγματοποιούνται με αντικείμενο την επιλεκτική μνήμη. Υπάρχουν κάποιες φορές που βιώνουμε έντονες ή οδυνηρές καταστάσεις, νιώθουμε ευάλωτοι και ακολουθούμε συμπεριφορές που μας οδηγούν στο «να χτίσω ένα κάστρο γύρω μου για να μην πληγωθώ» ή «να ξεχάσω για να μην θυμάμαι το αρνητικό που με πονά ή το θετικό που έχει ευθύνη». Με αυτές τις σκέψεις ως βασικό άξονα θα εξετάσουμε τα ακόλουθα
θέματα:
  • Τι συμβαίνει με την ανάμνηση των δυσάρεστων και ευχάριστων γεγονότων της ζωής μας;
  • Πόσο είναι σημαντικός ο δικός μας ρόλος ως προς τη λησμοσύνη ή τη μνημοσύνη;
  • Τι είναι αυτό που φοβόμαστε και επιλέγουμε να ξεχάσουμε από το να «δούμε»;
  • Ποια είναι η πληγή που πονάει κι επιλέγουμε τη λήθη; Ποια α-λήθεια υπάρχει σε αυτή τη διαδικασία;
  • Ποιος είναι ο ρόλος του χρόνου σε αυτές τις διαδικασίες;
Σας καλούμε να έρθετε στο βιωματικό σεμινάριο δραματοθεραπείας και προσωπικής ανάπτυξης που θα γίνει την Κυριακή 7 Απριλίου, 2013 με διάρκεια 4 ώρες (ώρες: 10.30 – 14.30) και κόστος 25 ευρώ.
Το σεμινάριο απευθύνεται σε ενήλικες χωρίς απαραίτητη προηγούμενη εμπειρία σε ομάδες/σεμινάρια. Η ομάδα είναι εισαγωγική στις μεθόδους δουλειάς και οι συντονιστές θα χρησιμοποιήσουν εργαλεία και τεχνικές που προέρχονται από τις τέχνες, τη δραματοθεραπεία, τον χορό και την πρακτική Gestalt. Παρακαλούμε να έρθετε με άνετα ρούχα καθώς θα δουλέψουμε και με σωματική κίνηση.
 
Λόγω περιορισμένων θέσεων (μέχρι 10 άτομα) θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να απευθυνθείτε στους συντονιστές της ομάδας:
Ναούμ Λιώτας – Οργανωσιακός Σύμβουλος, Coach, ΜΒΑ
τηλ. 697 3029 935, e-mail: info@arts-in-hrm.gr
Αφροδίτη Φουτρή – Δραματοθεραπεύτρια, Κοινωνιολόγος
τηλ. 697 3826 821, e-mail: afroditifoutri@dramatherapist.gr
Μπορείτε να κλείσετε απευθείας τη θέση σας και να πληρώσετε το κόστος συμμετοχής σας στο eventora.
w7aj_Sxedialogo
Χώρος Πραγματοποίησης:
Σχεδία στην Πόλη
Παπαμάρκου 8
Περιοχή Άθωνος
Κέντρο
Θεσσαλονίκη
Ημερομηνία και Ώρα:
Κυριακή 7 Απριλίου 2013
10.30—14.30
Άρθρο
Τι υπηρετώ;
values
Καθώς τελειώνει η επιμόρφωση που είχα αναλάβει στην Κύπρο, με “πιάνω” να έχω πάρει πολλά πράγματα από τους ανθρώπους με τους οποίους δουλεύαμε μαζί. Είναι κάτι που συμβαίνει σχεδόν κάθε φορά στις επιμόρφώσεις που κάνω (και σας υπενθυμίζω δεν έχουν σε τίποτα να μοιάσουν με “διδασκαλία”). Οι άνθρωποι αφήνονται να συνδεθούν και να ζήσουν και το ίδιο κάνω κι
εγώ…
 
Καθώς λοιπόν σκεφτόμουν τη δική μου συνεισφορά, με έπιασα να αναρωτιέμαι μια πολύ καίρια ερώτηση. Τι υπηρετώ; Συνδέοντας το με πράγματα που έγιναν, συνειδητοποίησα ότι αμέσως εμφανίζονται δύο αντίθετα πράγματα για μένα – από τη μία ο άνθρωπος, η αύξηση της ατομικής επίγνωσης και απόδοσης, η προσωπική του ανάπτυξη και από την άλλη το σύστημα, η “μηχανή” και η αποδοτικότητά ενός οργανισμού. Διαπιστώνω ότι είναι βαθιά πεποίθησή μου και την υπηρετώ, ότι τελικά είναι εις όφελος του συστήματος να δώσει στους ανθρώπους τα εργαλεία για να μπορέσουν να προσφέρουν το πλήρες δυναμικό τους στην κοινωνία – το σύστημα που περικλείει όλα τα ανθρώπινα
συστήματα. Αν συμμαχήσω με την μηχανικότητα του συστήματος και την αδράνεια με την οποία θέλει να γίνονται τα πράγματα, νομίζω ότι θα έχω χάσει το παιχνίδι, καθώς αυτός ο δρόμος εξαντλεί και δεν παράγει ευχαρίστηση. Αντίθετα, με το να μπορέσει ο οργανισμός να ταιριάζει ανθρώπους με ταλέντα και να τους κάνει να αντιλαμβάνονται το εύρος των δυνατοτήτων τους είναι κάτι που πραγματικά μου αρέσει να βλέπω ξανά και
ξανά!
 
Τελικά, μάλλον δεν μπορεί κανείς να “υπηρετεί” δύο κυρίους όπως λέει και η διάσημη παραβολή και θα πρέπει σε πολλές περιπτώσεις να επιλέξουμε. Πρέπει λοιπόν με σαφήνεια να έχουμε ξεκαθαρίσει τις αξίες τις οποίες υπηρετούμε. Λέγοντας αξίες, δεν εννοώ μια κούφια λέξη που θα χρησιμοποιήσω επειδή είναι τις μοδός και κάποιοι θα με θαυμάσουν, αλλά επειδή μπορεί να μου δώσει ουσιαστική επίγνωση για το δρόμο μου και για τα επόμενα βήματα. Μπορεί να χρειάζεται να λύσω συνεργασίες και να δημιουργήσω νέες έχοντας επίγνωση του τι συμβαίνει και τι επιθυμώ για μένα και για τον εαυτό μου.
Αλήθεια, εσείς τι αξίες υπηρετείτε; Τι θα λέγατε στον εαυτό σας, αν κανένας δε σας άκουγε;
Βίντεο από το Youtube για την Μη-Βίαη Επικοινωνία (NVC)
Marshall Rosenberg
Αν και διαφοροποιούμαι σε μερικά σημεία από την Μη-Βίαιη Επικοινωνία, θεωρώ ότι η προσέγγιση αυτή μπορεί να προσφέρει πολύτιμα εργαλεία ιδιαίτερα στη διαχείριση συγκρούσεων σε επιχειρήσεις και άλλα πλαίσια. Σας προτείνω να δείτε την αρχική ομιλία του Marshall Rosenberg που εξηγεί τις παρατηρήσεις που έχει κάνει και κάποιες από τις βασικές αρχές της μη-βίαιης επικοινωνίας. Πατώντας στην εικόνα στην αρχή του άρθρου λοιπόν, θα μεταφερθείτε στο σχετικό βίντεο.
Σας ευχαριστούμε που διαβάσατε την ενημέρωση. Παρακαλώ προωθήστε το μήνυμα σε εκείνους που κρίνετε ότι μπορεί να τους ενδιαφέρει.
Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες.
Με εκτίμηση,
Ναούμ Λιώτας
για την Arts in HRM, Θεσσαλονίκη, http://www.arts-in-hrm.gr/
share_big
Top