Βιωματικό Σεμινάριο στη Θεσσαλονίκη και Ενδιαφέροντα Άρθρα – Τεύχος 14ο

Arts in HRM – Ενημέρωση
Μάιος 2013 – 14ο Τεύχος
w7aj_ArtsinHRMD14aR04aP01ZLtextgraphicsmdm
ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ
Βιωματικό Σεμινάριο Προσωπικής Ανάπτυξης και Δραματοθεραπείας – “Το Πέρασμα” (Κυριακή 2 Ιουνίου 2013)
Άρθρο – Το νόημα της επιτυχίας
Η επίγνωση ως τρόπος διαχείρισης των αλλαγών και της οργανωσιακής ανάπτυξης – Coaching και Επιμόρφωση
ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΤΕΥΧΟΣ
Μείνετε συντονισμένοι για επιπλέον πληροφορίες σχετικά με σεμινάρια, βιωματικά εργαστήρια και ευρωπαϊκά
προγράμματα που σας αφορούν
ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ ΔΙΚΤΥΑΚΟ ΜΑΣ ΤΟΠΟ
 
 
Βιωματικό Σεμινάριο Προσωπικής Ανάπτυξης και Δραματοθεραπείας
Το Πέρασμα
kzMyups Ποιο είναι το πέρασμα που καλείσαι να πραγματώσεις;Είναι το πέρασμα από την πραγματικότητα στη χώρα της Φαντασίας ή ίσως το ανάποδο;

Είναι από την τυφλότητα στον κόσμο της όρασης και του ‘βλέπειν’;

Το πέρασμα το βιώνουμε κάθε φορά που κάνουμε μια μετάβαση από μια φάση ζωής σε μια άλλη και κάθε φορά που πραγματώνουμε σημαντικές για εμάς αλλαγές. Κάποιες φορές δυσκολευόμαστε να αφήσουμε όλα αυτά που μας κρατάνε πίσω και περιλαμβάνουν μαθημένους τρόπους συμπεριφοράς, μοτίβα και εθισμούς σε παλιούς τρόπους σκέψης και δράσης. Σύμφωνα με σύγχρονες μελέτες, κάθε 7 χρόνια ανανεώνονται όλα τα κύτταρα του οργανισμού μας και αυτό τεκμηριώνει το κρυμμένο δυναμικό ανανέωσης που ενυπάρχει στον καθένα από εμάς.
Δουλεύοντας με τη φαντασία μας και φτιάχνοντας εικόνες θα έχουμε τη δυνατότητα να σχηματοποιήσουμε αυτό που είναι ασυνείδητο και μη ορατό για τον συνειδητό εαυτό μας. Θα δουλέψουμε με ιστορίες, μύθους και τις εικαστικές τέχνες. Σας καλούμε λοιπόν να έρθετε στο βιωματικό σεμινάριο δραματοθεραπείας και προσωπικής ανάπτυξης που θα γίνει την Κυριακή 2 Ιουνίου, 2013 με διάρκεια 4 ώρες (ώρες: 10.30 – 14.30) και κόστος 25 ευρώ.
Το σεμινάριο απευθύνεται σε ενήλικες χωρίς απαραίτητη προηγούμενη εμπειρία σε ομάδες/σεμινάρια. Η ομάδα είναι εισαγωγική στις μεθόδους δουλειάς και οι συντονιστές θα χρησιμοποιήσουν εργαλεία και τεχνικές που προέρχονται από τις τέχνες, τη δραματοθεραπεία, τον χορό και την πρακτική Gestalt. Παρακαλούμε να έρθετε με άνετα ρούχα καθώς θα δουλέψουμε και με σωματική κίνηση. 
Λόγω περιορισμένων θέσεων (μέχρι 12 άτομα) θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να απευθυνθείτε στους συντονιστές της ομάδας:
Ναούμ Λιώτας – Οργανωσιακός Σύμβουλος, Coach, ΜΒΑ
τηλ. 697 3029 935, e-mail: info@arts-in-hrm.gr
Αφροδίτη Φουτρή – Δραματοθεραπεύτρια, Κοινωνιολόγος
τηλ. 697 3826 821, e-mail: afroditifoutri@dramatherapist.gr
Μπορείτε να κλείσετε απευθείας τη θέση σας και να πληρώσετε το κόστος συμμετοχής σας στο eventora.
w7aj_Sxedialogo
Χώρος Πραγματοποίησης:
Σχεδία στην Πόλη
Παπαμάρκου 8
Περιοχή Άθωνος
Κέντρο
Θεσσαλονίκη
Ημερομηνία και Ώρα:
Κυριακή 2 Ιουνίου 2013
10.30—14.30
Άρθρο
Το νόημα της επιτυχίας
Πρόσφατα συζητούσα και σκεφτόμουν το νόημα της επιτυχίας – και τι εννοώ με αυτό αλήθεια… Πως εννοώ την “επιτυχία”; Τι είναι αυτό που με ορίζει ως “επιτυχημένο” (ή “αποτυχημένο”;)
 
Αποφάσισα να κάνω μια μικρή λίστα και νομίζω ότι σε αυτό το σημείο θα βοηθούσε τον καθένα από εσάς να κάνετε το ίδιο. Κάντε μια παύση λοιπόν και αναρωτηθείτε – τι θα με έκανε “επιτυχημένο”;

Μια πρόχειρη λίστα από εμένα καθώς σκέφτομαι λοιπόν:

  • Να κάνω ως επάγγελμα αυτό που μου αρέσει περισσότερο (και για να γίνω περισσότερο συγκεκριμένος, να κάνω ομάδες ανθρώπων για την ανάπτυξη δεξιοτήτων, ατομικό και ομαδικό coaching και να μεταλαμπαδεύω κάποιες αλήθειες που έμαθα στην πράξη για τις σχέσεις, τα δυναμικά των ομάδων και την ανθρώπινη φύση)
  • Να μπορώ να ταξιδεύω σε άλλες χώρες προκειμένου να κάνω κάποιες εκπαιδεύσεις
  • Να έχω χρόνο για να μπορώ να κοιτάω τον μέσα χρόνο – εννοώ να μπορώ να αντιλαμβάνομαι τι νοιώθω κάθε στιγμή και να αναγνωρίζω αν είμαι παρών ή αν η ζωή μου με προσπερνάει…
  • Να μπορώ να συνδεθώ με τη δύναμή μου κάθε στιγμή και να καταλαβαίνω τι περνάει από το χέρι μου
  • Να αφιερώνω χρόνο στις σχέσεις μου και να συζητιούνται οι διαφορές
  • Να γράφω
  • Να βγάζω χρήματα τα οποία θα μου επιτρέπουν να κάνω κάποια ταξίδια που τόσο μου αρέσουν
  • Να έχω χρόνο για να χαλαρώνω παίζοντας πιάνο
  • Να προσφέρω στους άλλους κάτι από μένα και να  μοιράζομαι
  • Να δημιουργώ καινούρια πράγματα.
Καθώς κοιτάω τη λίστα μου, αντιλαμβάνομαι ότι μερικές φορές δεν μπορώ να τα έχω όλα και θα πρέπει να κάνω επιλογές. Ωστόσο, ταυτόχρονα θα πρέπει να αναγνωρίσω ότι κάποια από αυτά συμβαίνουν ήδη και είμαι ευγνώμων και μόνο στην αφθονία που προέρχεται από αυτή την αναγνώριση! Τι λέει η δική σας λίστα; Είναι κάποια πράγματα που ήδη έχετε στη ζωή σας χωρίς να χρειάζεται να περιμένετε μια μελλοντική εκπλήρωση;
 
Και τώρα που το σκέφτομαι, το κακό με τους στόχους είναι αυτό ακριβώς – κάποιες φορές μας κάνουν να ζούμε στο μέλλον και στην μελλοντική εκπλήρωση. Όταν θα έχω πετύχει τον συγκεκριμένο στόχο μου, έχω την ψευδαίσθηση ότι θα είμαι ευτυχισμένος. Ωστόσο η παρούσα ευτυχία μου δεν
εξαρτάται σε καμία περίπτωση από ένα αβέβαιο μέλλον αλλά από το τι συμβαίνει τώρα!
 
Και τι συμβαίνει τώρα; Μπορώ να είμαι παρών στη ζωή μου και στη διαδικασία της ζωής καθώς αυτή εξελίσσεται; Μπορώ;
07AMDiI
Από το αρχείο
Ομοιότητες και διαφορές του coaching, του mentoring, της συμβουλευτικής και της θεραπείας
mentor_coach
Πολύ συχνά γίνονται παρανοήσεις για το ποιος είναι ο ρόλος και ποιες οι διαφορές και ομοιότητες των σχέσεων μέντορα, coach, επιμορφωτή, συμβούλου και ψυχοθεραπευτή στις δυαδικές κυρίως σχέσεις που αναπτύσσονται μεταξύ επαγγελματία και πελάτη. Τα όρια δεν είναι πάντοτε ευδιάκριτα καθώς πολύ συχνά είναι α) η εκπαίδευση του εκάστοτε επαγγελματία που θα καθορίσει το πως αντιλαμβάνεται τη σχέση που δημιουργεί με τους εκάστοτε πελάτες του αλλά και β) το εύρος της προσωπικής ανάπτυξής του επαγγελματία που θα καθορίσει μέχρι ποιο σημείο μπορεί να “συμβουλεύσει” ή να επεκταθεί.Ένας απλός διαχωρισμός που μπορεί να γίνει είναι ο εξής:
Πελάτης + Εργασιακό Περιβάλλον = Coaching
Πελάτης + Προσωπική Ιστορία = Θεραπεία
Σας ευχαριστούμε που διαβάσατε την ενημέρωση. Παρακαλώ προωθήστε το μήνυμα σε εκείνους που κρίνετε ότι μπορεί να τους ενδιαφέρει.
Σας ενθαρρύνουμε να γίνετε μέλη της σελίδας μας στο facebook για να ενημερώνεστε για τα σεμινάρια και άλλες δράσεις της Arts in HRM.
Join Us at Facebook
Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες για τα βιωματικά σεμινάρια, την προσέγγιση Gestalt, την συμβουλευτική ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού ή ότι άλλες απορίες μπορεί να έχετε.
Με εκτίμηση,
Ναούμ Λιώτας
για την Arts in HRM, Θεσσαλονίκη, http://artsinhrm.com/
share_big
Top