Άρθρα, Σημειώσεις και Υπενθύμιση Βιωματικού – Τεύχος 15ο

Arts in HRM – Ενημέρωση
Ιούνιος 2013 – 15ο Τεύχος
w7aj_ArtsinHRMD14aR04aP01ZLtextgraphicsmdm
ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ
Βιωματικό Σεμινάριο Προσωπικής Ανάπτυξης και Δραματοθεραπείας – “Το Πέρασμα” (Κυριακή 2 Ιουνίου 2013)
Άρθρο από το αρχείο – Οργανωσιακή Κουλτούρα
ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΤΕΥΧΟΣ
Μείνετε συντονισμένοι για επιπλέον πληροφορίες σχετικά με σεμινάρια, βιωματικά εργαστήρια και ευρωπαϊκά
προγράμματα που σας αφορούν
ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ ΔΙΚΤΥΑΚΟ ΜΑΣ ΤΟΠΟ
 
 
Υπενθύμιση:
ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ
Βιωματικό Σεμινάριο Προσωπικής Ανάπτυξης και Δραματοθεραπείας
kzMyups Ποιο είναι το πέρασμα που καλείσαι να πραγματώσεις;Είναι το πέρασμα από την πραγματικότητα στη χώρα της Φαντασίας ή ίσως το ανάποδο;Είναι από την τυφλότητα στον κόσμο της όρασης και του ‘βλέπειν’;
Το πέρασμα το βιώνουμε κάθε φορά που κάνουμε μια μετάβαση από μια φάση ζωής σε μια άλλη και κάθε φορά που πραγματώνουμε σημαντικές για εμάς αλλαγές. Κάποιες φορές δυσκολευόμαστε να αφήσουμε όλα αυτά που μας κρατάνε πίσω και περιλαμβάνουν μαθημένους τρόπους συμπεριφοράς, μοτίβα και εθισμούς σε παλιούς τρόπους σκέψης και δράσης. Σύμφωνα με σύγχρονες μελέτες, κάθε 7 χρόνια ανανεώνονται όλα τα κύτταρα του οργανισμού μας και αυτό τεκμηριώνει το κρυμμένο δυναμικό ανανέωσης που ενυπάρχει στον καθένα από εμάς.
Δουλεύοντας με τη φαντασία μας και φτιάχνοντας εικόνες θα έχουμε τη δυνατότητα να σχηματοποιήσουμε αυτό που είναι ασυνείδητο και μη ορατό για τον συνειδητό εαυτό μας. Θα δουλέψουμε με ιστορίες, μύθους και τις εικαστικές τέχνες. Σας καλούμε λοιπόν να έρθετε στο βιωματικό σεμινάριο δραματοθεραπείας και προσωπικής ανάπτυξης που θα γίνει την Κυριακή 2 Ιουνίου, 2013 με διάρκεια 4 ώρες (ώρες: 10.30 – 14.30) και κόστος 25 ευρώ.
Το σεμινάριο απευθύνεται σε ενήλικες χωρίς απαραίτητη προηγούμενη εμπειρία σε ομάδες/σεμινάρια. Η ομάδα είναι εισαγωγική στις μεθόδους δουλειάς και οι συντονιστές θα χρησιμοποιήσουν εργαλεία και τεχνικές που προέρχονται από τις τέχνες, τη δραματοθεραπεία, τον χορό και την πρακτική Gestalt. Παρακαλούμε να έρθετε με άνετα ρούχα καθώς θα δουλέψουμε και με σωματική κίνηση. 
Λόγω περιορισμένων θέσεων (μέχρι 12 άτομα) θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να απευθυνθείτε στους συντονιστές της ομάδας:
Ναούμ Λιώτας – Οργανωσιακός Σύμβουλος, Coach, ΜΒΑ
τηλ. 697 3029 935, e-mail: info@arts-in-hrm.gr
Αφροδίτη Φουτρή – Δραματοθεραπεύτρια, Κοινωνιολόγος
τηλ. 697 3826 821, e-mail: afroditifoutri@dramatherapist.gr
Μπορείτε να κλείσετε απευθείας τη θέση σας και να πληρώσετε το κόστος συμμετοχής σας στο eventora.
w7aj_Sxedialogo
Χώρος Πραγματοποίησης:
Σχεδία στην Πόλη
Παπαμάρκου 8
Περιοχή Άθωνος
Κέντρο
Θεσσαλονίκη
Ημερομηνία και Ώρα:
Κυριακή 2 Ιουνίου 2013
10.30—14.30
Άρθρο από το αρχείο
Οργανωσιακή Κουλτούρα
kjQaf3G
Σε σεμινάρια που πραγματοποιώ σχετικά με την οργανωσιακή κουλτούρα, χρησιμοποιώ τον παρακάτω ορισμό και διερευνώ περαιτέρω τις απόψεις των συμμετεχόντων. Ο ορισμός αυτός είναι σύμφωνος με τις σύγχρονες αντιλήψεις για την κουλτούρα.

Η οργανωσιακή κουλτούρα είναι το αναδυόμενο αποτέλεσμα των συνεχόμενων διαπραγματεύσεων που συμβαίνουν και αφορούν τις αξίες, τα νοήματα που δίνονται και τις αρμοδιότητες μεταξύ των μελών του οργανισμού και του περιβάλλοντός του.

Αυτό που πρέπει να συγκρατήσουμε είναι ότι η κουλτούρα είναι το αποτέλεσμα όλων των καθημερινών συζητήσεων και διαπραγματεύσεων μεταξύ των μελών ενός οργανισμού. Η κουλτούρα συν-δημιουργείται από τα μέλη της και δεν είναι αποτέλεσμα μόνο των “απόψεων” του ηγέτη. Τα μέλη ενός οργανισμού έχουν μεταξύ τους ορισμένες “σιωπηλές συμφωνίες” όπως θα τις ονομάζαμε, για το πως είναι σωστό να γίνονται τα πράγματα καθώς και τον τρόπο με τον οποίο ερμηνεύονται τα πράγματα μέσα στον οργανισμό. Αν κανείς θέλει να αλλάξει μια κουλτούρα θα πρέπει να φέρει στο φως αυτές ακριβώς τις συμφωνίες και τις συζητήσεις που δε γίνονται.
Ποιες μπορεί να είναι μερικές συμφωνίες;
Παράδειγμα τέτοιων συμφωνιών είναι οι παρακάτω:
  • Σημασία έχει να “φαίνεσαι” σωστός σε αυτό που κάνεις.
  • Μεγαλύτερη σημασία έχουν οι τύποι και το τι θα πει το “αφεντικό”, και λιγότερη το αποτέλεσμα.
  • Δεν υπάρχει επιβράβευση οπότε δεν αξίζει κανείς να βάζει παραπάνω προσπάθεια.
  • Σημασία έχει να είσαι καλυμμένος ώστε να μη μπορεί κανείς να σου αποδώσει ευθύνες.
  • Είναι σημαντικό να κυκλοφορείς στα “σωστά” σημεία και να μιλάς με τους “σωστούς” ανθρώπους.
 Φυσικά οι συμφωνίες αυτές διαφοροποιούνται ανάλογα με τον οργανισμό αλλά μπορείτε να πάρετε μια γεύση…
Ποιες είναι λοιπόν οι συζητήσεις που δε γίνονται στον οργανισμό που εργάζεστε;
Μπορεί να εμφανίζεται φόβος και αντιστάσεις για το τι θα ξεσηκωθεί αν αυτές οι συζητήσεις βγουν στο φως, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορεί ένας οργανισμός αποτελεσματικά να αλλάξει. Ειδικά σε έναν οργανισμό που είναι βασισμένος σε μια κουλτούρα κατάκρισης, το να αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο συνεργάζονται τα άτομα μπορεί να είναι έως και “θεραπευτικό” για τον οργανισμό. Σκεφτείτε πιθανώς εργασιακά περιβάλλοντα από τα οποία έχετε περάσει και υπήρξαν τοξικά καθώς οι άνθρωποι ασχολούνταν με το “ποιος φταίει” (οι άλλοι) και το πως τελικά δεν υπήρχε κανείς να αναλάβει την ευθύνη όταν γινόταν κάτι πιο σοβαρό. Και αν αυτό σας θυμίζει και το ελληνικό κράτος για να σχολιάσω λίγο και την επικαιρότητα, ίσως να μην είστε μακριά – η ευρύτερη κοινωνία μπορεί να καθρεφτίζεται στον οργανισμό, ιδιαίτερα σε εκείνες τις περιπτώσεις όπου δεν υπάρχει συνειδητή προσπάθεια να διαφοροποιηθεί ο οργανισμός (ή το άτομο) από το ευρύτερο πλαίσιο.
Σημειώσεις Επιμόρφωσης για Εκπαίδευση Συμβούλων Απασχόλησης και Επιχειρηματικότητας
Δείτε μια παρουσίαση από την επιμόρφωση συμβούλων στην Αναπτυξιακή Κοζάνης. Η επιμόρφωση είναι βιωματική καθώς αύμφωνα με την Arts in HRM και την πρακτική που εφαρμόζει, η γνώση χρειάζεται να ενσωματωθεί και δεν αρκεί μόνο η γνωστική κατανόηση. Η επιμόρφωση περιλάμβανε ένα πλήθος από παιχνίδια ρόλων, βίντεο, συζήτησεις και εργαλεία εμπνευσμένα από τις τέχνες ιδιαίτερα για την ανάπτυξη της ικανότητας αναστοχασμού.
Οι διαφάνειες είναι διαθέσιμες εδώ:
Επικοινωνήστε μαζί μας αν σας ενδιαφέρουν οι υπηρεσίες ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού για εσάς ή την εταιρεία σας.
WjUW2xz
Σας ευχαριστούμε που διαβάσατε την ενημέρωση. Παρακαλώ προωθήστε το μήνυμα σε εκείνους που κρίνετε ότι μπορεί να τους ενδιαφέρει.
Σας ενθαρρύνουμε να γίνετε μέλη της σελίδας μας στο facebook για να ενημερώνεστε για τα σεμινάρια και άλλες δράσεις της Arts in HRM.
Join Us at Facebook
Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες για τα βιωματικά σεμινάρια, την προσέγγιση Gestalt ή ότι άλλες απορίες μπορεί να έχετε.
Με εκτίμηση,
Ναούμ Λιώτας
για την Arts in HRM, Θεσσαλονίκη, http://www.artsinhrm.com/
share_big
Top