Άρθρα για την Ηγεσία και Χρηματοδοτούμενα Σεμινάρια – Τεύχος 17

Arts in HRM – Ενημέρωση
Αύγουστος 2013 – 17ο Τεύχος
w7aj_ArtsinHRMD14aR04aP01ZLtextgraphicsmdm
ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ
Άρθρο -Ναρκισσισμός και Θέσεις Ηγεσίας
Υπενθύμιση: Χρηματοδοτούμενα Σεμινάρια Ενδοεπιχειρησιακής Κατάρτισης για Εκπαιδευτές Ενηλίκων (Ιανουάριος – Μάιος 2014)
Μετάφραση άρθρο – 3 χαρακτηριστικά ενός ηγέτη
ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΤΕΥΧΟΣ
Με αφορμή την ανακοίνωση στο συνέδριο “New Horizons in Industry, Education and Business 2013” για την επιμόρφωση σε ηγετικές και άλλες δεξιότητες θα γίνει μια σχετική ενημέρωση
Μείνετε συντονισμένοι για επιπλέον πληροφορίες σχετικά με σεμινάρια, βιωματικά εργαστήρια και ευρωπαϊκά
προγράμματα που σας αφορούν καθώς και άρθρα σχετικά με την επιμόρφωση και τη μάθηση.
ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ ΔΙΚΤΥΑΚΟ ΜΑΣ ΤΟΠΟ
 
 
Άρθρο
Ναρκισσισμός και Θέσεις Ηγεσίας
tumblr_mcgll0TL1N1rt0kevo1_500
Ο ναρκισσισμός και οι θέσεις ηγεσίας είναι δύο πράγματα που πολλές φορές συγχέονται και θεωρούμε ότι πάνε μαζί. Τι συμβαίνει όμως πραγματικά;

 
Ο ναρκισσισμός χρησιμοποιείται για να περιγράψει ένα άτομο που τον ενδιαφέρει μόνο ο εαυτός του. Αυτό περιγράφεται αρκετά στενά καθώς αν κάποιος πραγματικά ενδιαφέρεται για τον εαυτό του, σίγουρα ενδιαφέρεται και για το συνάνθρωπό του καθώς ο καθένας από εμάς αποτελεί ένα αναπόσπαστο κομμάτι του συνόλου. Ίσως βοηθήσει το να βλέπαμε το μύθο του Νάρκισσου – θα λέγαμε λοιπόν ότι ναρκισσιστής είναι αυτός που “ερωτεύεται” εκείνο το κομμάτι του που σε διάφορες ψυχολογικές θεωρήσεις περιγράφεται ως ο “κατώτερος εαυτός”. Θυμηθείτε στο μύθο ο Νάρκισσος κοιτάει κάτω στη λίμνη για να δει την αντανάκλασή του στο νερό – μια παροδική αντανάκλαση – και την ερωτεύεται. Φαίνεται σα να ξεχνάει την πέρα από τα φαινόμενα φύση του και αρκείται στην “απτή” πραγματικότητα που όμως ξεγελάει με το πόσο “απτή” δείχνει ότι είναι…
Πέρα από το μύθο, τα τυπικά χαρακτηριστικά που περιγράφονται από τη βιβλιογραφία για το νάρκισσο είναι αλλαζονεία, περηφάνεια, επιθετική συμπεριφορά και παντοδύναμος έλεγχος. Πράγματι, φαίνεται να ταυτίζεται περισσότερο με το αυταρχικό στυλ ηγεσίας το οποίο υπήρξε το πρότυπο του ηγέτη για πολλούς
αιώνες. 
Είναι πολλοί αυτοί που υποστηρίζουν ότι είναι υγιής ένας ναρκισσισμός και πολλές φορές απαιτείται καθώς χρειάζεται ένα “ισχυρό εγώ” για να πάρει δύσκολες και απαρέγκλιτες αποφάσεις. Ιδιαίτερα από άτομα σε θέσεις ηγεσίας. Το πρόβλημα θεωρούν ότι αρχίζει να δημιουργείται όταν ο ναρκισσισμός φτάνει καταστροφικά σημεία με υπερβολική αλλαζονεία και περηφάνεια, απόλυτη αυτο-περιστροφή και αυτο-αναφορικότητα και εγωιστικές ανάγκες για δύναμη, εξουσία και θαυμασμό.
 
Οι ναρκισσιστές μπορεί να είναι πετυχημένοι στη διεκδίκηση ηγετικών θέσεων και πολλές φορές ξεγελούν καθώς μπορεί να θεωρηθούν από ένα ευρύτερο σύνολο ανθρώπο ότι αυτή η “εξωτερική εικόνα” είναι και η πραγματική. Βέβαια, όπως πολύ καλά ξέρουμε πια, ο ναρκισσισμός βασίζεται σε μια πολύ εύθραστη αυτο-εικόνα η οποία δεν αντέχει την κριτική. Πολύ συχνά ωστόσο θεωρούνται ως άτομα με αυτοπεποίθηση, δυναμικά και επικεντρωμένα σε αυτό που θέλουν καθώς δεν επιτρέπουν να φανούν οι όποιες αμφιβολίες και όποια προβλήματα έχουν.


Διαβάστε τη συνέχεια στο blog

Υπενθύμιση:
Χρηματοδοτούμενα Σεμινάρια Ενδοεπιχειρησιακής Κατάρτισης Grundtvig για Εκπαιδευτές Ενηλίκων
(Περίοδος Ιανουαρίου – Μαΐου 2014)
RZ7BuxG
 Η Arts in HRM προωθεί τα σεμινάρια εκπαιδευτών ενηλίκων που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του τομεακού προγράμματος Grundtvig στο ευρύτερο πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης (Lifelong Learning Programme) από την εταιρεία ShipCon Limassol Ltd., την εταιρία PRISM και τον μη-κερδοσκοπικό οργανισμό DOREA Educational Institute στη Λεμεσό, την Πράγα, τη Ρώμη και το Παλέρμο την περίοδο Ιανουαρίου-Απρίλιου 2014.
Επιλέξιμοι είναι όλοι όσοι ασχολούνται με την εκπαίδευση ενηλίκων και η διαδικασία της χρηματοδότησης είναι σχετικά απλή. Σε αυτή τη διαδικασία θα έχετε δωρεάν βοήθεια από εξειδικευμένο προσωπικό ενώ η χρηματοδότηση καλύπτει όλα τα έξοδά σας (αεροπορικά εισιτήρια, δίδακτρα, ημερήσια αποζημίωση) οπότε είναι μια καλή ευκαιρία να λάβετε επιμόρφωση για θέματα που σας ενδιαφέρουν ενώ παράλληλα να επισκεφθείτε την υπέροχη πόλη της Λεμεσού. Σε περίπτωση που
σας ενδιαφέρει να υποβάλετε αίτηση χρηματοδότησης, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον κο. Ναούμ Λιώτα, Οργανωσιακό Σύμβουλο, στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: nliotas@gmail.com και στο τηλέφωνο 6973029935 για να σας κατευθύνει (προτιμήστε την αποστολή e-mail λόγω της περιόδου
διακοπών!). Επισημαίνουμε ότι η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου 2013.
Τα σεμινάρια πραγματοποιούνται στην Αγγλική γλώσσα οπότε προϋπόθεση είναι η καλή γνώση της Αγγλικής (επίπεδο Β2 – Lower ή ανώτερο). Τα σεμινάρια που πραγματοποιούνται είναι τα ακόλουθα:

ShipCon Limassol Ltd. (Λεμεσός, Κύπρος)
1ο Σεμινάριο – Communication Skills in Adult Education
Ημερομηνία: 20-24/01/2014 ή 07-11/04/2014
2ο Σεμινάριο – Self-Leadership Skills as Foundation for Effective Teaching and Learning
Date: 06-10/01/2014 ή 21-25/04/2014
3ο Σεμινάριο – Emotional Intelligence in Adult Education
Date: 27-31/01/2014 ή 10-14/03/2014 ή 31/03 – 04/04/2014
DOREA Educational Institute
4ο Σεμινάριο – Passion for Excellence in Teaching

Ημερομηνία: 13-17/01/2014 ή 14-18/04/2014 (Λεμεσός, Κύπρος)

Ημερομηνία: 24-28/02/2014 ή 31/03 – 04/04/2014 (Πράγα, Τσεχία)
5ο Σεμινάριο – Self-Awareness and Group Dynamics in Adult Education (σε συνεργασία με την Arts in HRM)
Ημερομηνία: 10-14/02/2014 ή 17-21/03/2014
6ο Σεμινάριο – Problem Solving and Decision Making
Ημερομηνία: 17-21/02/2014 ή 28/04-02/05/2014 (Λεμεσός, Κύπρος)
Ημερομηνία: 03-07/03/2014 ή 24-28/03/2014 (Πράγα, Τσεχία)
 
PRISM – Promozione Internazionale Sicilia Mondo
7ο Σεμινάριο -Understand Yourself, Understand Your Learners
Ημερομηνία: 03-07/03/2014 (Ρώμη, Ιταλία)
Ημερομηνία: 14-18/04/2014 (Παλέρμο, Ιταλία)
grundtvig_rgb_en
Σύντομη μεταφορά άρθρου
3 χαρακτηριστικά της ηγεσίας
MBA-Leadership
 Καθώς το θέμα του σημερινού μας άρθρου έχει περισσότερο να κάνει με θέματα ηγεσίας, αποφασίσαμε να σας μεταφέρουμε σύντομα από τα αγγλικά ένα μικρό άρθρο το οποίο λέγεται: “3 σημάδια ότι είσαστε φτιαγμένος για ηγέτης”.
Σύμφωνα με το άρθρο αυτό, η ηγεσία αντιμετωπίζεται ως μια ιδιότητα (και όχι τόσο ως δεξιότητα), την οποία κάποιος διαθέτει όταν μπορεί να επιδείξει τα παρακάτω τρία χαρακτηριστικά:
1. Ηγείται όταν χρειάζεται και όχι όλη την ώρα.
Με αυτό επιχειρεί ο συγγραφέας να διορθώσει την πεποίθηση ότι η ηγέτης χρειάζεται να κάνει επίδειξη της δύναμής του όλη την ώρα και να διεκδικεί το να εισακουστεί η φωνή του σε κάθε συγκέντρωση δύο ή περισσοτέρων ατόμων. Αντίθετα, ένας πραγματικός ηγέτης παίρνει τα ηνία της κατάστασης ανάλογα με τη στιγμή, τη θέση του και αυτό που απαιτεί η συγκεκριμένη στιγμή.
2. Ένας ηγέτης βλέπει πολλά περισσότερα από αυτά που κάνει.
Ο πραγματικός ηγέτης δεν είναι κάποιος που βρίσκεται συνεχώς σε κίνηση χωρίς να μπορεί να ησυχάσει αλλά κατέχει πολύ καλά την δεξιότητα του να παραχωρεί ευθύνες και έτσι δεν είναι συνεχώς σε κίνηση. Θέτει προτεραιότητες και κινείται στρατηγικά (και όχι συνεχώς) για να τις διεκπεραιώσει.
3. Αλλάζει τους ανθρώπους, οι οποίοι είναι εκείνοι που πετυχαίνουν τα αποτελέσματα.
Μια πραγματική ηγέτης εμπνέει τους ανθρώπους και τους “αλλάζει” με τέτοιους τρόπους ώστε να αναλαμβάνουν ευθύνες και να πετυχαίνουν αποτελέσματα. Δεν πιέζει πέρα από συγκεκριμένα όρια, δεν χάνει τους στόχους και δεν κατηγορεί άλλους στην πορεία. Εμψυχώνει την ομάδα και αποτελεί μέρος αυτής.
Λοιπόν, διαπιστώνετε ότι έχετε αυτά τα χαρακτηριστικά στην καθημερινότητά σας;
Σας ευχαριστούμε που διαβάσατε την ενημέρωση. Παρακαλώ προωθήστε το μήνυμα σε εκείνους που κρίνετε ότι μπορεί να τους ενδιαφέρει.
Σας ενθαρρύνουμε να γίνετε μέλη της σελίδας μας στο facebook για να ενημερώνεστε για τα σεμινάρια και άλλες δράσεις της Arts in HRM.
Join Us at Facebook
Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες για τα βιωματικά σεμινάρια, την οργανωσιακή ανάπτυξη, την προσέγγιση Gestalt, τις τέχνες στην επιμόρφωση ή ότι άλλες απορίες μπορεί να έχετε.
Με εκτίμηση,
Ναούμ Λιώτας
για την Arts in HRM, Θεσσαλονίκη, http://artsinhrm.com/
share_big
Top