Ενημέρωση για σεμινάρια και άρθρο – Τεύχος 20o

Arts in HRM – Ενημέρωση
Νοέμβριος 2013 – 20ο Τεύχος
w7aj_ArtsinHRMD14aR04aP01ZLtextgraphicsmdm
ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ
Βιωματικό Σεμινάριο Προσωπικής Ανάπτυξης και Δραματοθεραπείας –
“Ορφέας και Ευριδίκη: Η Απώλεια του Έρωτα και η Κάθοδος στον Άδη”
Άρθρο – Ικανότητα Επικοινωνίας και Τεχνικές για Περισσότερη “Αλήθεια” στις Σχέσεις
Άλλα Νέα – Βιωματικό Σεμινάριο Δραματοθεραπείας στο Ινστιτούτο ΑΙΩΝ στην Αθήνα
ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΤΕΥΧΟΣ
Μείνετε συντονισμένοι για επιπλέον
πληροφορίες σχετικά με σεμινάρια, βιωματικά εργαστήρια και ευρωπαϊκά
προγράμματα που σας αφορούν
ΑΕΡΑΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ ΣΤΟΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΜΑΣ ΤΟΠΟ –
ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟΝ!
 
 
Βιωματικό Σεμινάριο Προσωπικής Ανάπτυξης και Δραματοθεραπείας
Ορφέας και Ευριδίκη: Η Απώλεια του Έρωτα και η Κάθοδος στον Άδη
b5OzC9E
Πολλοί βιώνουν τον έρωτα τραγικά και ίσως να μην μπορεί να βιωθεί διαφορετικά καθώς αγγίζει βαθιά υπαρξιακά θέματα. Ο έρωτας νοηματοδοτεί καταστάσεις, ζωές και καθορίζει περιόδους στη ζωή μας. Πολλοί ερωτευμένοι υποστηρίζουν ότι ζουν μονάχα για το αντικείμενο του έρωτα τους. Το ερώτημα είναι τι γίνεται όταν αυτό χαθεί; Η απώλεια του έρωτα οδηγεί στην κατάθλιψη, την καταστροφή ή σε υπαρξιακή αναζήτηση; Ο έρωτας εκθέτει σε κίνδυνο και ταυτόχρονα στη σωτηρία όποιον του αφεθεί άνευ όρων.
Έτσι και στο μύθο του Ορφέα και της Ευριδίκης, η απώλεια του έρωτα που βλέπουμε στο πρόσωπο της Ευρυδίκης οδηγεί τον Ορφέα στη βαθιά θλίψη και από εκεί στην κάθοδο του στον Άδη με ελπίδα να συναντήσει την αγαπημένη του και να επιστέψουν μαζί στον πάνω κόσμο. Η σωτηρία του όμως είναι ταυτόχρονα και η καταστροφή του. Η ανυπομονησία του να αντικρίσει το αντικείμενο του έρωτα του τον οδηγεί στην οριστική απώλεια του. Γιατί άραγε αφού ο Ορφέας γνωρίζει τι θα συμβεί εάν παραβεί τους κανονισμούς του κάτω κόσμου, τελικά τους παραβαίνει;
Αυτά είναι ορισμένα από τα θέματα τα οποία θα επεξεργαστούμε στο εργαστήρι Δραματοθεραπείας και Προσωπικής Ανάπτυξης που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1  Δεκεμβρίου, 2013 με διάρκεια 4 ώρες (ώρες: 11.00 – 15.00) και κόστος 25 ευρώ. Μέσα από βιωματικές μεθόδους θα στοχεύσουμε στην αυτογνωσία και στην προσωπική ανάπτυξη αντλώντας εργαλεία από τη Δραματοθεραπεία, την πρακτική Gestalt, τις τέχνες (χορό, ζωγραφική, θέατρο, φωτογραφία). Ενισχύοντας την αναστοχαστική διαδικασία για κάθε έναν από τους συμμετέχοντες, θα φέρουμε πιο κοντά στην επιφάνεια ζητήματα τα οποία μας καλούν να τα κοιτάξουμε κατά πρόσωπο και να απευθυνθούμε σε αυτά με ειλικρίνεια.
Το σεμινάριο απευθύνεται σε ενήλικες χωρίς απαραίτητη προηγούμενη εμπειρία σε ομάδες/σεμινάρια. Η ομάδα είναι εισαγωγική στις μεθόδους δουλειάς και οι συντονιστές θα χρησιμοποιήσουν εργαλεία και τεχνικές που προέρχονται από τις τέχνες, τη δραματοθεραπεία, τον χορό και την πρακτική Gestalt. Παρακαλούμε να έρθετε με άνετα ρούχα καθώς θα δουλέψουμε και με σωματική κίνηση. 
 
Λόγω περιορισμένων θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να απευθυνθείτε στους συντονιστές της ομάδας:
Ναούμ Λιώτας
Οργανωσιακός Σύμβουλος, Coach, ΜΒΑ
τηλ. 697 30 29 935
e-mail: info@arts-in-hrm.gr
Αφροδίτη Φουτρή
Δραματοθεραπεύτρια, Κοινωνιολόγος

τηλ. 697 38 26 821
e-mail: afroditifoutri@dramatherapist.gr
Χώρος Πραγματοποίησης:
Arts in HRM (Λιώτας Ναούμ)
Αναξιμένους 47
6ος Όροφος
Κάτω Τούμπα
Θεσσαλονίκη
w7aj_ArtsinHRMD14aR04aP01ZLtextgraphicstransperant_1 Ημερομηνία και Ώρα:
Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013
11.00π.μ. — 3.00μ.μ.

 

Άρθρο
Ικανότητα Επικοινωνίας και Τεχνικές για Περισσότερη “Αλήθεια” στις Σχέσεις
5txSMUN
Το παρακάτω άρθρο αποτελεί μια μετάφραση των οδηγιών που προτείνει η Dr. Susan Campbell (συγγραφέας δύο εξαιρετικών βιβλίων – του Getting Real και του Saying what’s Real – 7 keys to Authentic Communication and Relationship Success) σχετικά με τις σχέσεις και την αποτελεσματική επικοινωνία σε αυτές. Πράγματι, αυτές αποτελούν πολύ καλές συμβουλές, για αυτό σας παραθέτω κάποιες από αυτές εδώ…

1. Βιώνοντας την πραγματικότητα όπως είναι αυτή τη στιγμή.

Αντιληφθείτε και διαχωρίστε αυτό που πράγματι βιώνετε (βλέπετε, ακούτε, νιώθετε, αισθάνεστε, προσέχετε, θυμάστε) σε αντίθεση με ότι φαντάζεστε (ερμηνεύετε, πιστεύετε, υποθέτετε) ότι είναι αληθινό. Το να πείτε μια φράση του τύπου «Βλέπω ότι κοιτάς το πάτωμα» είναι πράγματι μέρος της εμπειρίας σας. Το «βλέπω ότι αισθάνεσαι άβολα» είναι μια ερμηνεία. Αν πιαστείτε στην παγίδα του να πιστεύετε τις ερμηνείες σας για κάποιον άλλον, θα συμπεριφέρεστε σαν να είναι αληθινές οι ερμηνείες σας και η συμπεριφορά σας θα ανταποκρίνετε στις ερμηνείες σας και όχι στη συμπεριφορά του άλλου ατόμου.

2. Όντας διαφανής.
Το να είναι κανείς διαφανής, σημαίνει να έχει το θάρρος να δείξει το αληθινό του πρόσωπο με ότι αυτό συνεπάγεται. Αντίθετα με ότι πιστεύουν πολλοί άνθρωποι, οι περισσότεροι άνθρωποι γίνονται πιο ελκυστικοί όταν αποκαλύψουν τις ανάγκες και τις ανασφάλειές τους. Αυτό δε σημαίνει ότι είναι απαραίτητο κανείς να παρουσιάσει την ιστορία των πληγών του και των ατυχιών του με όλες τις λεπτομέρειες. Έχει να κάνει περισσότερο με το να είναι κανείς ανοιχτός σε σχέση με τα συναισθήματά του, τις εντυπώσεις του, τις επιθυμίες του καθώς και το τι πραγματικά λέει από μέσα του την ώρα που βρίσκεται με κάποιον άλλο απέναντί του.
 
Άλλα Νέα – Συνεργασία στην Αθήνα
“Όσα οι Άνθρωποι Διαλέγουν να Ξεχνούν”
25-26 Ιανουαρίου 2014
Ινστιτούτο Δραματοθεραπείας ΑΙΩΝ
ULSCNia
Το Ινστιτούτο Δραματοθεραπείας ΑΙΩΝ πραγματοποιεί κύκλο εισαγωγικών σεμιναρίων στη Δραματοθεραπεία με τίτλο “Διαδρομές Έκφρασης”. Πρόκειται για έξι σεμινάρια-εργαστήρια που λειτουργούν ανεξάρτητα αλλά παράλληλα αποτελούν ένα σπονδυλωτό σύνολο και έχουν θεραπευτικό αλλά και εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα στο site του ΑΙΩΝ.
Συμμετέχουμε στις 25-26 Ιανουαρίου οι: Αφροδίτη Φουτρή (Δραματοθεραπεύτρια, Κοινωνιολόγος) και Ναούμ Λιώτας (Σύμβουλος, επιμορφωτής, coach) με το σεμινάριο “Όσα οι Άνθρωποι Διαλέγουν να Ξεχνούν”.
Τόπος διεξαγωγής: Ινστιτούτο Δραματοθεραπείας ΑΙΩΝ, Πρατίνου 72, Αθήνα
Ώρες διεξαγωγής: Σάββατο 11.00π.μ. έως 18.00μ.μ. και Κυριακή 11.00π.μ. έως 18.00μ.μ.
Για πληροφορίες για το κόστος και το πρόγραμμα, δηλώσεις συμμετοχής κλπ. μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο 210 7258741 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση aeongr@otenet.gr
Σας ευχαριστούμε που διαβάσατε την ενημέρωση. Παρακαλώ προωθήστε το μήνυμα σε εκείνους που κρίνετε ότι μπορεί να τους ενδιαφέρει.
Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες.
Με εκτίμηση,
Ναούμ Λιώτας
για την Arts in HRM, Θεσσαλονίκη, http://artsinhrm.com/
share_big
Top