Ενημέρωση Arts in HRM – Τεύχος 4ο

Arts in HRM – Ενημέρωση
Δεκέμβριος 2011 – 4ο Τεύχος
w7aj_ArtsinHRMD14aR04aP01ZLtextgraphicsmdm
ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ
 
Τι είναι το coaching;
Σεμινάρια Ενδοεπιχειρησιακής Κατάρτισης στην Κύπρο στο πλαίσιο του προγράμματος Grundtvig της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Ευχές για ένα δημιουργικό, όμορφο, ευτυχισμένο και καλότυχο 2012!
ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΤΕΥΧΟΣ
Μείνετε συντονισμένοι για πληροφορίες σχετικά με σεμινάρια, βιωματικά εργαστήρια και ευρωπαϊκά προγράμματα που σας αφορούν 
 
ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ ΔΙΚΤΥΑΚΟ ΜΑΣ ΤΟΠΟ
 
 
Τι είναι το επαγγελματικό coaching (και γιατί το χρειάζομαι;)
Το επαγγελματικό coaching δημιουργήθηκε σχετικά πρόσφατα και αποτελεί τον τρόπο με τον οποίο το εξελισσόμενο επαγγελματικό περιβάλλον έχει αρχίσει να κατανοεί το όφελος που έχει από την αξιοποίηση του δυναμικού των ανθρώπων που απαρτίζουν έναν οργανισμό καθώς ταυτόχρονα επιδιώκει να διατηρήσει το ανταγωνιστικό πλεονέκτημά του στο εξωτερικό περιβάλλον του. Σε ένα συνεχώς και γρήγορα μεταβαλλόμενο περιβάλλον ακόμη και οι επαγγελματίες-‘αστέρια’ μπορούν να επωφεληθούν από την ευκαιρία να αναλογιστούν τι λειτουργεί καλά για αυτούς και τι όχι και το τι θα ήθελαν να κάνουν ακόμη καλύτερο στον τρόπο που λειτουργούν και εργάζονται στην καθημερινότητά τους. Παράλληλα, επαγγελματίες που αντιμετωπίζουν πηγές άγχους, φόβων, σύγχυσης και άλλων δύσκολων συναισθημάτων και καταστάσεων μπορούν να λάβουν αποτελεσματική βοήθεια ώστε να απελευθερώσουν το δυναμικό τους που δεσμεύεται λόγω των μη αποδοτικών συμπεριφορών τους.
coaching-2
Ειδικά σε ένα περιβάλλον “κρίσης”, η προσαρμοστικότητα και η αντοχή μπορεί να είναι πολύ σημαντικές δεξιότητες, ωστόσο εμείς οι άνθρωποι πολύ συχνά συναντάμε δυσκολίες από τον προσωπικό τρόπο που διαχειριζόμαστε τις αλλαγές καθώς το προσωπικό μας στυλ πολύ συχνά είναι “αλλοιωμένο” από τις προσωπικές πεποιθήσεις μας, τις μη-εποικοδομητικές συνήθειες που έχουμε καθώς και την έλλειψη κινήτρων που αντιμετωπίζουμε.
Το coaching απευθύνεται σε οργανισμούς που θέλουν να διατηρήσουν τα ταλέντα τους και να βοηθήσουν στην προσωπική εξέλιξή τους αλλά και σε μεμονωμένα άτομα που θέλουν να επενδύσουν στον εαυτό τους βελτιώνοντας τις διαπροσωπικές και άλλες δεξιότητές τους. Γενικά, το coaching επιτρέπει στους πελάτες της διαδικασίας αυτής να εκμεταλλευτούν πλήρως το δυναμικό τους ρίχνοντας φως σε μη αποδοτικά μοτίβα συμπεριφοράς που λειτουργούν ως εμπόδια στην προσωπική και επαγγελματική τους εξέλιξη.
Διαβάστε περισσότερα στο blog: http://artsinhrm.blogspot.com/
Ο καινούριος χώρος που ο κος. Ναούμ Λιώτας δραστηριοποιείται ως coach είναι στη διεύθυνση Αναξιμένους 47, 54454, Πυλαία, τηλ. 2310904419 (e-mail: nliotas -at- gmail.com). Μπορείτε να κλείσετε ένα ραντεβού για να προσδιορίσετε τις ανάγκες σας και να θέσετε τους στόχους στους οποίους μπορείτε να επωφεληθείτε από τις ατομικές συναντήσεις.
Χρηματοδοτούμενα Ενδοεπιχειρησιακά Σεμινάρια για Εκπαιδευτές Ενηλίκων στην Κύπρο από το Πρόγραμμα Grundtvig της ΕΕ
Η Arts in HRM προωθεί τα σεμινάρια που πραγματοποιούνται από την εταιρεία ShipCon Limassol Ltd. στην Λεμεσό της Κύπρου την περίοδο Μάιος-Αύγουστος 2012. Επιλέξιμοι είναι όλοι όσοι ασχολούνται με την εκπαίδευση ενηλίκων και η διαδικασία της χρηματοδότησης είναι σχετικά απλή. Σε αυτή τη διαδικασία θα έχετε βοήθεια από εξειδικευμένο προσωπικό ενώ η  χρηματοδότηση υπερκαλύπτει όλα τα έξοδά σας (αεροπορικά εισιτήρια, δίδακτρα, ημερήσια αποζημίωση) οπότε είναι μια καλή ευκαιρία να λάβετε επιμόρφωση για θέματα που σας ενδιαφέρουν ενώ παράλληλα να επισκεφθείτε την υπέροχη πόλη της Λεμεσού. Σε περίπτωση που σας ενδιαφέρει να υποβάλετε αίτηση χρηματοδότησης, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον κο. Ναούμ Λιώτα, Οργανωσιακό Σύμβουλο, στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: nliotas@gmail.com και στο τηλέφωνο 6973029935 για να σας κατευθύνει. Επισημαίνουμε ότι η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι μέχρι τις 16 Ιανουαρίου 2012.Τα σεμινάρια πραγματοποιούνται στην Αγγλική γλώσσα οπότε προϋπόθεση είναι η καλή γνώση της Αγγλικής (επίπεδο Β2 – Lower ή ανώτερο). Τα σεμινάρια που πραγματοποιούνται είναι τα ακόλουθα:

1ο Σεμινάριο
Self Leadership Skills as Foundation for Effective Teaching and Learning
Date: 02/07/2012 – 06/07/2012
2ο Σεμινάριο
Understanding and Utilizing Interpersonal Diversity – Compassionate Educator Guide
Date: 18/06/2012 – 22/06/2012
3ο Σεμινάριο
Teamwork in Adult Education – for Individual and Shared Success
Date: 04/06/2012 – 08/06/2012 OR 16/07/2012 – 20/07/2012
4ο Σεμινάριο (σε συνεργασία με την Arts in HRM)
Personal Mastery and Collective Intelligence in Adult Education
Date: 09/07/2012 – 13/07/2012 OR 27/08/2012 – 31/08/2012
5ο Σεμινάριο
Communication Skills in Adult Education
Date: 14/05/2012 – 18/05/2012
w7aj_PersonalMastery_1
Ευχές για ένα δημιουργικό και καλότυχο 2012!
8435-solar-fred-s-top-5-solar-marketing-wishes-for-2012-buil
 H Arts in HRM σας εύχεται ένα ευτυχισμένο, δημιουργικό, καλότυχο και όμορφο 2012. Και επειδή είμαστε συν-δημιουργοί της πραγματικότητας που ζούμε όλοι μαζί και κάθε στιγμή – σας ευχόμαστε το 2012 να είναι έτος κατανόησης του εαυτού, της συμπεριφοράς και τον δυνατοτήτων σας!
Και αν μπορούμε να βοηθήσουμε σε αυτό… ακόμη καλύτερα!
Σας ευχαριστούμε που διαβάσατε την ενημέρωση. Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες.
Με εκτίμηση,
Ναούμ Λιώτας
για την Arts in HRM, Θεσσαλονίκη, http://www.arts-in-hrm.gr/, http://www.artsinhrm.com/
Top