Ενημέρωση Arts in HRM – Τεύχος 7ο

Arts in HRM – Ενημέρωση
Ιούνιος 2012 – 7ο Τεύχος
w7aj_ArtsinHRMD14aR04aP01ZLtextgraphicsmdm
ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ
Αυτοπεποίθηση και coaching
Σεμινάρια Ενδοεπιχειρησιακής Κατάρτισης στην Κύπρο στο πλαίσιο του προγράμματος Grundtvig της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Σεμινάριο “Η Επαφή με τον Δημιουργικό Εαυτό ως Μέσον για την Επιχειρηματικότητα” στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκη
Σεμινάριο “Δημιουργώντας το Προσωπικό Επαγγελματικό Όραμα του Μέλλοντος” στο πλαίσιο των Training Days των Ι.Ι.Ε.Κ. Δέλτα
Συνεδρίες coaching
ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΤΕΥΧΟΣ
Υλοποίηση σεμιναρίου “Νέα Γενιά σε Δράση” στην Κύπρο σχετική με την Ευρωπαϊκή Αειφορία, τον ρόλο της Κοινωνικής Ευθύνης και της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας
Μείνετε συντονισμένοι για επιπλέον πληροφορίες σχετικά με σεμινάρια, βιωματικά εργαστήρια και ευρωπαϊκά προγράμματα που σας αφορούν
ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ ΔΙΚΤΥΑΚΟ ΜΑΣ ΤΟΠΟ
 
 
Νέο άρθρο
Αυτοπεποίθηση και Coaching
Οι coaches που ξεκινάνε στο επάγγελμα συνειδητοποιούν πολύ γρήγορα ότι έρχονται με μεγάλη συχνότητα τα θέματα αυτοπεποίθησης στις συνεδρίες. Ίσως δε θα έπρεπε να μας ξαφνιάζει καθώς αναγνωρίζουμε – ο καθένας για τον εαυτό του – τους δικούς μας φόβους, τις δικές μας αμφιβολίες και το προσωπικό άγχος με τις επιλογές που κάνουμε σε καθημερινή βάση. Γιατί να μην ισχύει αυτή η έλλειψη αυτοπεποίθησης και σε άλλους, πόσο μάλλον σε άτομα που παίρνουν καθημερινά σημαντικές αποφάσεις; Ωστόσο, είναι σύνηθες να μην το βλέπουμε και ειδικά να κάνουμε την υπόθεση ότι οι ιδιαίτερα πετυχημένοι άνθρωποι δεν έχουν τις ίδιες αμφιβολίες και έλλειψη αυτοπεποίθησης που εμπειράται ο καθένας από εμάς τους «απλούς θνητούς».
Φυσικά, ένα μέρος ευθύνης αυτής της πεποίθησης έχει να κάνει και με τα ίδια τα υψηλόβαθμα στελέχη. Γενικά παρατηρούμε ότι τα στελέχη σε υψηλές θέσεις αισθάνονται πίεση για την απόδοσή τους καθώς και την «διαχείριση των εντυπώσεων» δείχνοντας την εικόνα στους άλλους ενός ατόμου που ξέρει τι κάνει και που έχει τον έλεγχο. Ωστόσο, πίσω από αυτό το προσωπείο μπορεί να έχουν να αντιμετωπίσουν πολύ περισσότερα θέματα από αυτά που επιλέγουν να δείξουν. Το όφελος αυτής της πρακτικής που εφαρμόζουν είναι ότι τους/τις προστατεύει από ερωτήσεις που δεν θέλουν να λάβουν και από την εξωτερική αμφισβήτηση για την εργασία τους και την αποτελεσματικότητά της. Το αρνητικό σε αυτή την περίπτωση όμως είναι ότι μπορεί να μην μπορούν να λάβουν την βοήθεια και την υποστήριξη που τους προσφέρεται από το περιβάλλον τους όπως και να μην είναι ανοιχτοί ή ανοιχτές σε εναλλακτικές που είναι διαθέσιμες.
w7aj_Selfconfidence
Διαβάστε όλο το σχετικό άρθρο στο blog:
Χρηματοδοτούμενα Ενδοεπιχειρησιακά Σεμινάρια για Εκπαιδευτές Ενηλίκων στην Κύπρο από το Πρόγραμμα Grundtvig της ΕΕ
w7aj_SelfleadershipΣας υπενθυμίζουμε ότι η Arts in HRM προωθεί τα σεμινάρια που πραγματοποιούνται από την εταιρεία ShipCon Limassol Ltd. στην Λεμεσό της Κύπρου την περίοδο Ιανουαρίου-Απριλίου 2013. Επιλέξιμοι είναι όλοι όσοι ασχολούνται με την εκπαίδευση ενηλίκων ή εργάζονται ως υποστηρικτικό προσωπικό σε δομές εκπαίδευσης ενηλίκων (ΚΕΚ, ΙΕΚ κλπ.) και η διαδικασία της χρηματοδότησης είναι σχετικά απλή.
Σε αυτή τη διαδικασία θα έχετε δωρεάν βοήθεια από εξειδικευμένο προσωπικό ενώ η  χρηματοδότηση υπερκαλύπτει όλα τα έξοδά σας (αεροπορικά εισιτήρια, δίδακτρα, ημερήσια αποζημίωση) οπότε είναι μια καλή ευκαιρία να λάβετε επιμόρφωση για θέματα που σας ενδιαφέρουν ενώ παράλληλα να επισκεφθείτε την υπέροχη πόλη της Λεμεσού. Σε περίπτωση που σας ενδιαφέρει να υποβάλετε αίτηση χρηματοδότησης, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον κο. Ναούμ Λιώτα, Οργανωσιακό Σύμβουλο, στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: nliotas@gmail.com ή στο τηλέφωνο 6973029935 για να σας κατευθύνει. Επισημαίνουμε ότι η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου 2012.Τα σεμινάρια πραγματοποιούνται στην Αγγλική γλώσσα οπότε προϋπόθεση είναι η καλή γνώση της Αγγλικής (επίπεδο Β2 – Lower ή ανώτερο). Υπάρχουν ακόμη διαθέσιμες θέσεις αλλά θα πρέπει να κινηθείτε γρήγορα καθώς θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας. Τα σεμινάρια που πραγματοποιούνται είναι τα ακόλουθα:
1ο Σεμινάριο
Self Leadership Skills as Foundation for Effective Teaching and Learning
Date: 07/01/2013 – 11/01/2013 (Session 5 – Session ID: 48592)
OR 29/04/2013 – 03/05/2013 (Session 6 – Session ID: 48593)

2ο Σεμινάριο
Teamwork in Adult Education – for Individual and Shared Success
Date: 28/01/2013 – 01/02/2013 (Session 3 – Session ID: 48594)

3ο Σεμινάριο (σε συνεργασία με την Arts in HRM)
Personal Mastery and Collective Intelligence in Adult Education
Date: 11/02/2013 – 15/02/2013 (Session 5 – Session ID: 48588)
OR 11/03/2013 – 15/03/2013 (Session 6 – Session ID: 48589)

4ο Σεμινάριο
Communication Skills in Adult Education
Date: 25/02/2013 – 01/03/2013 (Session 4 – Session ID: 48585)
 
5o Σεμινάριο
Understanding Group Dynamics Through Enneagram – 9 Personality Types in Action
Date: 04/02/2013 – 08/02/2013 (Session 1 – Session ID: 48598)
w7aj_Seminars3
Παρακαλώ προωθήστε αυτή την είδηση σε όσα άτομα γνωρίζετε που μπορεί να τους ενδιαφέρει.
What’s Cooking? – Οι εμπειρίες από τα επιμορφωτικά σεμινάρια
w7aj_
Τον Μάιο του 2012 που μας πέρασε, πραγματοποιήθηκαν 2 τριήμερα βιωματικά σεμινάρια διάρκειας 12 ωρών το καθένα από το Γραφείο Σταδιοδρομίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Το θέμα ήταν “η Επαφή με το Δημιουργικό Εαυτό ως Μέσον για την Επιχειρηματικότητα και την Καινοτομία”. Τα λόγια των συμμετέχοντων στην αξιολόγηση της επιμόρφωσης ήταν πραγματικά ενθαρρυντικά για εμάς! Η μέθοδος που χρησιμοποιείται είναι καινοτόμα καθώς οι συμμετέχοντες συμμετέχουν ενεργά στην επιμόρφωση και καθορίζουν το περιεχόμενο της επιμόρφωσης. Οι συμμμετέχοντες αποτελούν έναν “ζωντανό” οργανισμό – μια ομάδα όπου της δίνεται επιτέλους ένα βήμα για να εκφράσει το δικό της λόγο και το κάθε μέλος μπορεί να έρθει σε μεγαλύτερη επαφή με την προσωπική δημιουργικότητά του.

Επίσης πραγματοποιήθηκαν σεμινάρια στα ΙΕΚ Δέλτα στη Θεσσαλονίκη (Ερμού 45) με θέμα “Δημιουργώντας το Προσωπικό Επαγγελματικό Όραμα του Μέλλοντος”. Τα σεμινάρια διοργανώθηκαν στο πλαίσιο των Training Days που γίνεται κάθε χρόνο. Οι φοιτητές των τμημάτων των ΙΕΚ είχαν την ευκαιρία να δουν και να βελτιώσουν ένα πλήθος από τις δεξιότητές τους.

w7aj_Delta
Για συνεδρίες για executive coaching…
Πείτε μου πως μπορώ να βοηθήσω…
Είμαι ο Ναούμ Λιώτας, το κύριο πρόσωπο πίσω από την ιδέα Arts in HRM και δραστηριοποιούμαι ως coach και επιμορφωτής. Μπορείτε να με βρείτε στη διεύθυνση Αναξιμένους 47, 54454, Πυλαία, τηλ. 2310904419 (e-mail: nliotas -at- gmail.com) μετά από ραντεβού. Επικοινωνήστε μαζί μου να κανονίσουμε ένα πλαίσιο ατομικών συναντήσεων / συνεδριών και να προσδιορίσουμε τις ανάγκες σας για το μέγιστο επαγγελματικό (και προσωπικό) σας όφελος.
 
Σας ευχαριστούμε που διαβάσατε την ενημέρωση. Παρακαλώ προωθήστε το μήνυμα σε εκείνους που κρίνετε ότι μπορεί να τους ενδιαφέρει.
Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες.
Με εκτίμηση,
Ναούμ Λιώτας
για την Arts in HRM, Θεσσαλονίκη, http://www.arts-in-hrm.gr/, http://www.artsinhrm.com/
share_big
Top